Hozzávalók 8 mini adaghoz:
350 gramm liszt,
18 gramm élesztő,
2 evőkanál nagyon jó minőségű hidegen préselt extra virgin olívaolaj,
1 konzervdoboz szardínia,
7 gramm só,
170 gramm víz,
50 gramm olívabogyó,
rozmaring.
Az élesztőt oldjuk fel 50 gramm langyos-meleg vízben, adjuk hozzá a lisztet és az olívaolajat, jól dolgozzuk össze és lassan öntsük hozzá a maradék meleg vizet. Egy könnyű, rugalmas tésztát kell kapnunk, ha jól összedolgoztuk a hozzávalókat. Takarjuk le egy tiszta pamut vagy lenkendővel és hagyjuk bő 60 percig kelni a tésztát. Ezután újból gyúrjuk át a tésztát és adjuk hozzá a feldarabolt szardíniákat. Ha szükséges még utána sózhatjuk. A tésztát 1 cm vastagra nyújtsuk ki és vágjunk belőle kis négyzet alakú darabokat. Helyezzük rá a sütőlapra és kenjük be őket olívaolajjal majd szórjuk meg rozmaring darabkákkal. Felülről nyomkodjunk bele a kis tésztákba egy pár darab olívabogyót. Hagyjuk újból 20 percig kelni, pihenni a tésztát. Előre felmelegített 190 fokos sütőben süssük 30 percig.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Utolsó kommentek