Hozzávalók:
75 dkg sampinyongomba, 2 mogyoróhagyma, fél liter húslevesalaplé, 2,5 dl tejszín, 5 dkg vaj, só, bors
Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A díszítéshez félretehetünk egy-két darabot. Olvasszunk fel 3 dkg vajat egy serpenyőben, állandó keverés mellett pirítsuk meg rajta a mogyoróhagymát. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a felszeletelt gombát. Addig kell főzni, amíg levet nem ereszt. Őntsük rá a húslevesalaplét, és főzzük tovább kb. 15 percig. Botmixerrel pürésítsük,közben lassan öntsük hozzá a tejszínt. A maradék vajon pirítsuk meg az egész félretett gombafejeket, öntsük tányérba a krémlevest és díszítsük a megpirított gombával.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek