Receptje:
Hozzávalók:
150 gramm liszt,
1 csipet só,
1 teáskanál sütőpor,
30 gramm cukor,
30 gramm vaj,
70 ml tej.
Add a liszthez a sót és a sütőport. Ezután a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és apránként a tejet. Kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra a tésztát, és egy nagyobb pohár szájával kb. 7-8 cm-es kerek formákat szaggatunk belőle. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, berakjuk a tésztát sütőpapíron és 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A tetejét megkenhetjük 1 tojásságájával, de nem muszáj, enélkül is finom. Ha kihűlt, a közepén félbevágjuk a teasütit és az egyik felét megkenjük eperlekvárral, a másik felét sűrű teljszínhabbal vagy tejszínes krémmel. Összecsapjuk és már ehetjük is a tea mellé ezt a tipikus angol sütit. Az angolok egy nagyon sűrű fölözött tejszínkrémet tesznek rá, ezt nálunk még nagyon kevés helyen lehet kapni. Sima tejszíhabbal is finom.
Íme itt találsz róla képeket: scones
JÓ ÉTVÁGYAT!
Utolsó kommentek